Blairgowrie Back Beach / Wolveridge Architects

From the architect. The clients for this project approached us around Easter in 2011. They are a young family from the city who had purchased this terrific sloping allotment just five minutes’ walk from Blairgowrie’s back beach along Bass Strait. The land form was dominated by an awkward contour and it was clear that the site was halfway up a dune. The block to the west was the top of the dune and the vacant block to the east was the bottom. There was native vegetation, but it was sporadic and insignificant. /archdaily
52843522e8e44e22250000ed_blairgowrie-back-beach-wolveridge-architects_wolveridge_blgw_004-530x398

52843527e8e44e8e720000fc_blairgowrie-back-beach-wolveridge-architects_wolveridge_blgw_002-530x398

52843537e8e44e22250000ee_blairgowrie-back-beach-wolveridge-architects_wolveridge_blgw_013-530x395

52843549e8e44e524b000141_blairgowrie-back-beach-wolveridge-architects_wolveridge_blgw_018-530x705

52843582e8e44e22250000f3_blairgowrie-back-beach-wolveridge-architects_wolveridge_blgw_036-530x398

52843589e8e44e22250000f4_blairgowrie-back-beach-wolveridge-architects_wolveridge_blgw_038-530x684

5284358ee8e44e8e72000103_blairgowrie-back-beach-wolveridge-architects_wolveridge_blgw_041-530x398

5284352de8e44e524b000140_blairgowrie-back-beach-wolveridge-architects_wolveridge_blgw_008-530x398