Neubau Bürogebäude / spado architects

The whole area of the Beton-, Stahl- und Aspaltringes St.Veit an der Glan covers a large part of the industrial park St. Veit without being visible to outsiders. The aim of the design was, to develop a new headquarter from which the activities of all three departments can be controlled.

In the area of the access road to the business premises a new arrival situation should be generated; a main building for the whole area, easy visible and accessible for arrivals.

The idea of the ring is translated in the floor plans of the new headquarter. This creates a series of offices and ancillary rooms, which are arranged around an open interior space. In the basement the conference opens to the outer landscape. The terrain in the north is excavated: A public area outside is connected with the inner space and the conference room is optimal supplied with daylight. On the ground floor a central contact point distributes the visitors to their goal. Upstairs, the rooms for the management, commercial management and sales are housed. An elevator can be added in the staircase afterwards, if needed.

504d32a728ba0d770e000006_neubau-b-rogeb-ude-spado-architects__mg_8080-528x352

504d32c328ba0d770e00000c_neubau-b-rogeb-ude-spado-architects__mg_8166-333x500

504d32c728ba0d770e00000d_neubau-b-rogeb-ude-spado-architects__mg_8174-528x352

504d329a28ba0d770e000003_neubau-b-rogeb-ude-spado-architects__mg_7854-333x500