The Willow House by Guz Architects

Guz Architects have designed the Willow House, a home for a young family in Singapore.

We tried to take advantage of it’s hilltop position by opening up the building plan to make the most of the prevailing breezes and of what little wind there is in Singapore.

Orientation and massing of the house was instrumental in encouraging those breezes.

We always wanted this to be a home with soul, so designing spaces where a family could live together and interact was always part of the brief, and hopefully the design reflects this. We have tried to draw nature in as much as we can in the relatively dense urban environment of Singapore.

cp_061213_01-630x394

cp_061213_03-630x373

cp_061213_04-940x684

cp_061213_06-940x589

cp_061213_07-940x791

cp_061213_09-940x592

cp_061213_10-940x437

cp_061213_11-940x630

cp_061213_12-940x582

cp_061213_15-940x589